Tudta? Az ISPO International a WHO és a Nemzetközi Vöröskereszt hivatalos tanácsadó szervezete. A WHO tudományos folyóiratának neve Prosthetics and Orthotics International, mely impakt faktorral rendelkező szakmai folyóirat.

Alább olvashatja az ISPO által készült publikációkat, valamint azokat, melyek elkészüléséhez a szervezet szakmai tudásával hozzájárult, illetve válogatott hasznos dokumentumokat és kézikönyveket is, melyek hasznosak lehetnek a szakmában dolgozók számára.

 

ISPO Biennium report 2019-2022:

A 2019–2021-es biennium egyedülálló volt az ISPO és globális közösségünk számára, mivel a világjárvány megváltoztatta a mozgássérült emberekkel kapcsolatos interakciót és szolgáltatásainkat. Végiggondolva, büszke vagyok arra, hogy az ISPO tagjai és partnereink hogyan alkalmazkodtak és folytatták a protetika, ortopédia és kisegítő technológiai ellátás fejlesztését.

Edward Lemaire
ISPO International elnöke

Beleolvasok!

 


Standards for prosthetics and orthotics – Part 1: Standards

Ez a dokumentum egy szabványcsomagot tartalmaz, amelyek támogatják az országokat a magas színvonalú, megfizethető protézis- és ortopédiai szolgáltatások fejlesztésében vagy fejlesztésében. Célja annak biztosítása, hogy a protetikai és ortopédiai szolgáltatások emberközpontúak legyenek, és minden egyén személyes és környezeti igényeire reagáljanak.

Beleolvasok!

 

 


Standards for prosthetics and orthotics – Part 2: Implementation manual

Ez a dokumentum egy végrehajtási kézikönyvet tartalmaz, amelyek támogatják az országokat a magas színvonalú, megfizethető protézis- és ortopédiai szolgáltatások fejlesztésében vagy fejlesztésében. Célja annak biztosítása, hogy a protetikai és ortopédiai szolgáltatások emberközpontúak legyenek, és minden egyén személyes és környezeti igényeire reagáljanak.

Beleolvasok!

 

 


Priority Assistive Products List

A kiváló minőségű, megfizethető mindennapi életet támogató termékekhez való hozzáférés javítása érdekében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) minden országban be szeretné vezetni az elsőbbséget élvező támogató termékek listáját (APL). A szervezet azt vallja, hogy az APL kidolgozásán túl – mely több mint egy évet vett igénybe – a lehető legnagyobb hatás érdekében további irányelvekkel és jogszabályokkal, erőforrásokkal és az egészségügyi szolgáltatásokon belül dolgozó extra személyzettel kell támogatni. Ennek eléréséhez a WHO három további eszköz kidolgozásán dolgozik.

Beleolvasok!